Bloggnorge.com // Kristines Feng Shui
Start blogg

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Arbeidet som låsesmed i Oslo

mandag 29. februar , 2016 kl. 10:17 i låsesmed. 0 kommentarer »

Som låsesmed i Oslo kommer man ut for mange ulike typer oppgaver, så en bred kompetanse er viktig. For mange unge er praksisperioden alfa og omega.

 

Når man har utdannet seg til en karriere innenfor låsservice, er det ikke bare utdannelsen og yrket som setter rammen for hvordan arbeidsdagen, eller arbeidslivet i det hele tatt, kommer til å se ut. Det kommer også mye ann på hvilken by man bor og jobber i, for alle byer har ulike hovedfokus, basert på hvilken type bygninger det er, om de er gamle eller nye, om man ønsker å beholde det gamle eller fokusere på å bygge nytt. Alle byer har sitt helt egne særpreg. Yrket som låsesmed i en by som Oslo byr på mange ulike utfordringer, fordi byen er så variert som den er. Som låsesmed i Oslo står man både ovenfor de helt gamle bygårdene som krever en helt spesiell form for sikring og restaurering for å leve opp til de nye kravene innenfor sikkerhet, og de helt nye bygningene som hele tiden pretter frem rundt omkring i byen, der man selvfølgelig fra start kan tenke på sikkerhet som et innebygget element. Disse to ulike oppgavene er helt typisk for livet, og arbeidet som låsesmed i Oslo. For mange er det å spesialisere seg en virkelig stor fordel, en styrke som man kan ta med seg og berike arbeidsplassen sin med, og med en jobb som låsesmed i Oslo er dette selvsagt ikke et unntak.

For mange er det interessant å spesialisere seg innenfor det som er helt nytt, de utvidede sikkerhetsløsningene der det er stort fokus på elektroniske løsninger, og en helgardering av sikringen i bygningen. Dette krever en litt annen sikring, noe som legger opp til at man som låsesmed i Oslo vil skulle ha denne typen spesialisering for å kunne utføre det viktige arbeidet med sikring på de mange nye bygningene, og de som gjerne vil oppgradere sikkerhets systemet sitt til nettopp dette, fordi det ikke fantes da deres bygning ble satt opp. Som låsesmed i Oslo skal man kunne hamle opp med denne typen oppgaver.

En annen viktig oppgave som låsesmed i Oslo er de mange gamle bygningene, som skal ha en helt annen typen håndtering enn de helt nye, og nyere bygningene rundt omkring i byen. Som låsesmed i Oslo skal man nemlig ha en ekspertise innenfor hvordan man håndterer de materialene som de eldre bygningene er laget av, og hvordan tiden har påvirket dem. Når man som låsesmed i Oslo skal sette inn en sikkerhetslås i en dør, er det utrolig viktig at man vet hva man har med å gjøre før man begynner å utføre arbeidet. En dør i en ny bygning, og en dør i en veldig gammel bygning, vil ikke kunne håndtere den samme typen lås på akkurat samme måte, så som låsesmed i Oslo skal man kunne arbeide med begge problemstillinger. Når man jobber som låsesmed i Oslo, eller i hvilken som helst annen by, er det viktig at man hele tiden har sikkerheten for øye, og tar høyde for at ulike materialer, og alderen på materialet, fungerer på forskjellige måter, og skal ha ulik behandling. Som nyutdannet låsesmed i Oslo kan det derfor være en fin idé å begynne med de oppgavene der man er sikker på at man er fullstendig kvalifisert, og etter hvert, med mer erfaring og ytterligere utdannelse, arbeide seg inn i de andre områdene. Når man utdanner seg til låsesmed i Oslo vil man alltid få mulighet til å spesialisere seg, men det er samtidig et øket fokus på at man skal kunne håndtere et bredt spekter av problemstillinger, alene basert på grunnutdannelsen. Fordi sikkerheten er det aller viktigste, er det også viktig at de som utdanner seg til låsesmed i Oslo skal kunne gå ut i arbeidslivet, hvor som helst i landet, og kunne føle seg sikre på at de er kompetente, og klare til å ta opp de ulike utfordringene som kommer. Når man utdanner seg til låsesmed i Oslo, er praktisk erfaring en stor del av utdannelsen. Man kommer ut til noen som allerede er praktiserende låsesmed i Oslo, og får prøve krefter med hverdagen side om side med dem som lever i den. De ulike problemstillingene de møter i praksisen sammen med en praktiserende låsesmed i Oslo vil være en fin indikator på hvordan arbeidslivet kommer til å bli, og gir de som studerer for å bli låsesmed i Oslo en mulighet til å se hva de kanskje ,å bli bedre til, eller hvor det naturlige talentet deres faktisk ligger. Det vil være forskjellig for alle.

Det er som er sikkert for alle som kommer ut i arbeid som låsesmed i Oslo er at de kommer til å få en faglig variert hverdag. Livet som låsesmed i Oslo byr på små og store oppgaver, og der noen er utfordrende rent faglig sett og man skal trekke på alt de har lært i utdannelsen sin, er det andre oppgaver som er utfordrende på service delen av yrket, og de er nødt til å gå inn i seg selv, og forsøke å hjelpe som best mulig selv om situasjonen kanskje ikke er så hyggelig å være i. Det at man er forberedt på alle de typene oppgaver man kommer ut for i arbeidslivet, er en viktig del av den utdannelsen man tar, fordi det er nettopp med den praktiske erfaringen at man får brukt det man har lært, og ser hvordan det faktisk utspiller seg i praksis. Når man utdanner seg til låsesmed, og har en praktisk forløp sammen med en praktiserende låsesmed i Oslo får man dermed ikke bare lov til å være flue på veggen i den bedriften man har praksis hos, men man får også rent faktisk mulighet til å prøve krefter med det man har lært i undervisningen. Denne praktiske testen av evner og kunnskap fra utdannelsen er alfa og omega for å danne seg et inntrykk av hvordan man kommer til å jobbe når man kommer ut, og hva som rent faktisk står på spille for kunden. Det siste er en viktig del av jobben som låsesmed, og man har makten til å hjelpe.
(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Kristines Feng Shui" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.