Bloggnorge.com // Kristines Feng Shui
Start blogg

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Spotter som løsning i ditt tak

onsdag 17. juni , 2015 kl. 10:07 i Lamper. 0 kommentarer »

Spotter i tak er et godt valg i veldig mange tilfeller. Spotter i tak er dessuten helt klart det beste valget i mange tilfeller. Grunnene til det er mange. For eksempel er det ingen andre lamper enn spotter som kan beveges på samme måte og som dermed gir så mange muligheter til å forandre på belysningen i et rom. Samtidig er spotter så små og diskre at de nesten ikke er synlige i et tak, hvilket gjør dem til det perfekte valg med mindre du ønsker å fremheve designet eller utseendet i en spesiell lampe.

Spotter kan monteres i hvilket tak som helst, i hvilket rom i huset som helst. For mange er det er godt valg på et kjøkken, bad eller annet rom som verken er for lite eller for stort. Er rommet for stort vil man som regel trenge en lyskilde som kan gi mer lys til et større område på en gang enn det spotter gjør. Selvfølgelig vil man kunne montere mange spotter for å styrke lyset, men i et stort rom vil det allikevel være mer hensiktsmessig med en annen type lampe beregnet til å skulle monteres i et tak. Er rommet på den andre siden veldig lite, vil heller ikke spotter som valg av belysning i et tak være det beste valget. I et lite rom vil nemlig lampene festet i et tak komme for tett på veggene og effektene av å ha spotter vil dermed ikke komme til sin rett. I alle andre rom derimot, av medium størrelse, vil spotter være et supert valg for belysning i et tak.

På et kjøkken vil det som regel være optimalt å ha all belysning ovenfra, det vil si montert i et tak. Grunnen til dette er naturlig nok at man på et kjøkken som regel ønsker å bruke all den plassen som er tilgjengelig til andre ting, da det er mye som skal foregå og mye som skal oppbevares i dette rommet. Behovet for belysning på et kjøkken vil dessuten som regel variere fra område til område i rommet fordi ulike hjørner og områder skal brukes til forskjellige formål. Av denne grunn er spotter som belysning i tak et optimalt valg i dette rommet. Plasserer du spotter i ditt tak på forskjellige steder spredt utover eller i små grupper, kan belysningen nemlig tilpasses og stilles inn slik at lampene lyser akkurat der de trengs aller mest. Hvis ikke alle spotter er knyttet til den samme lysbryteren kan du dessuten skifte på hvilke grupper av belysning som skal lyse på en gang og dermed tilpasse belysningen enda mer. Kanskje er det for eksempel sjelden at du ønsker deg belysning i ditt tak over kjøkkenbordet på samme tid som du har bruk for lys over kjøkkenbenken eller oppvaskkummen. På den andre siden er det godt mulig at du ofte trenger lys i ditt tak både over arbeidsbenken og oppvaskkummen samtidig mens du jobber på kjøkkenet. Det er derfor en god idé å tenke gjennom hvordan du beveger deg og bruker ditt kjøkken før du bestemmer hvor mange spotter du trenger og hvordan du bør plassere de mest mulig hensiktsmessig i ditt tak.

Et annet rom hvor spotter i tak ofte er et godt valg, er som sagt på badet. Spotter beregnet på montering i tak kan, som mange andre lamper, fås i en utgave som tåler fukt og dermed er godkjent for baderom. Igjen, som på kjøkkenet, vil mange prøve å unngå for mange elementer i dette rommet utenom det som er nødvendig. Dermed er spotter i tak igjen et perfekt alternativ. Festet i ditt tak, kommer belysningen ovenfra og dekker rommet i lys, uten at lampene i seg selv forstyrrer noen. Dessuten står du igjen fri til å justere, vri og vende på hver enkel lampe av dine spotter slik at de peker i den retningen hvor du trenger aller mest lys.

I andre rom vil spotter plassert i ditt tak gi deg de samme mulighetene og fordelene som beskrevet. Utover dette er det noen enkle ting du bør tenke over før du monterer dine spotter i dine tak. En ting er selvfølgelig å at du må finne ut av hvilken funksjon du vil at lampene skal ha og hva de skal lyse opp. En annen ting er å finne ut hvor langt unna disse elementene de så skal plasseres. Kommer lampene for tett på, vil de gi et meget skarpt lys som ikke vil se pent ut og som heller ikke vil kunne spres utover en særlig stor flate. Plasserer du derimot dine spotter på et punkt i ditt tak som er for langt unna, vil lyset ikke kunne nå frem til det det skal lyse opp. Du risikerer samtidig at det heller vil treffe andre ting, som ansiktene til de som befinner deg i rommet.
(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Kristines Feng Shui" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.