Bloggnorge.com // Kristines Feng Shui
Start blogg

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Downlights kan det samme som andre lamper

onsdag 17. desember , 2014 kl. 10:02 i Lamper. 0 kommentarer »

Jeg har aldri vært spesielt begeistret for å ha lamper utendørs. Jeg har alltid vært av den oppfatning at lamper hengende ute på husvegger og ved garasjeporter virker traust og kjedelig. Men denne oppfatningen forandret seg da jeg selv flyttet in i et hus og nærmest be tvunget til å tenke på utebelysning etter at jeg innså hvor ufattelig mørk oppgangen til huset faktisk var om kvelden da høsten kom snikende med mørket.

Jeg var nødt til å undersøke hva som fantes og satte meg ned med PC-en med dette formålet; å finne noen lamper til å ha utendørs og som i hvert fall så nogen lunde ok ut. Etter noen søk på Google endte jeg uforventet opp med å se på bilder av søkeordene ”downlights ute”. Og det var da jeg skiftet mening om emnet. Bildene jeg fant viste plutselig et helt hav av stilige idéer, hvor man ved å skifte ut tradisjonelle lamper med downlights kan skape noen utrolig kule effekter.

Før dette viste jeg ikke en gang at man kan skifte ut alminnelige lamper og faktisk bruke downlights utendørs. For meg har downlights bare vært en form for lamper som folk flest installerer over kjøkkenbenken og i tak innendørs. Men joda, så snart jeg startet utforskningen, så fant jeg overraskende nok en haug med inspirerende idéer som snuppe opp ned på mine forestillinger om både lamper og downlights.

Downlights kan altså brukes utendørs. Ved å installere dem oppunder den delen av taket som stikker utover husveggen, på samme måte som man for så vidt ville gjort innunder kjøkkenskapene for å lyse opp kjøkkenbenken, kan man lyse opp husveggen og området under. Effekten av å bruke downlights her, kan ikke en gang måle seg med å bruke alminnelige lamper ment til utendørs bruk. Det er i hvert fall min (nyervervede) oppfatning. Lyset fra downlights lager nemlig et utrolig stilig mønster på husveggen når de installeres der oppunder taket. Ved å leke seg videre med denne fantastiske formen for lamper kan man, ved å installere dem forskjellige steder på veggen, skape enda villere effekter ved at noen downlights for eksempel peker nedover mens andre peker oppover. Jeg har funnet bilder av hus hvor lyset fra en rekke downlights som er festet midt på husveggen og peker i forskjellige retninger danner et slags stjernemønster på huset. Det ville man i hvert fall ikke fått til med en alminnelig lampe som ikke gjør annet enn å lyse opp et lite område rundt seg.

Downlights kan også installeres i bakken, hvis man for eksempel lager en kant av stein, tre eller sement rundt huset hvor rekker av lamper kan graves ned slik at de peker oppover mot husveggen og lyser opp huset på den måten. En annen morsom idé som jeg ble inspirert av, er å installere downlights i trappen som fører opp til huset eller verandaen. Det vil si at man snekrer små lamper inn i selve trappetrinnene, slik at de lyser utover. Man kan selvfølgelig også plassere de på oversiden av trinnene, slik at rekker av downlights viser veien opp trappen og samtidig lyser opp det som måtte befinne seg over trappen.

I tillegg til alle disse stilige triksene, så kan man selvfølgelig gjøre akkurat det samme med downlights som med andre lamper utendørs. Downlights kan også installeres som praktiske lamper til å opplyse områdene foran garasjen, opp til husets inngang og hva man ellers måtte ha bruk for. I mine øyne ser bare downlights mye stiligere ut enn vanlige lamper utendørs, selv om de ”bare” brukes til praktiske oppgaver. Jeg vil dog benytte inspirasjonen og leke meg med lyseffekter.
(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Kristines Feng Shui" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.