Bloggnorge.com // Kristines Feng Shui
Start blogg

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Lys opp i mørket med lamper og utebelysning

torsdag 29. januar , 2015 kl. 10:48 i Lamper. 0 kommentarer »

Selv om vi har passert de aller mørkeste døgnene denne vinteren og går lysere tider i møte, kommer kveldene fortsatt tidlig og nettene er lange. Derfor er det så viktig at vi lyser opp med lamper der hvor vi tilbringer tiden vår, slik at disse mørke dagene blir litt lettere. Det gjelder ute som inne – vi må passe på å ha nok lamper innendørs til å kunne lyse opp hvert rom, og vi må passe på at det heller ikke er for mørkt utendørs ved å sørge for at vi har tilstrekkelig med utebelysning.

Til tross for at det betyr litt ekstra arbeid, er det altså viktig å ha utebelysning i orden. Til tross for at de fleste av oss nok prioriterer oppsetningen og innstalleringen av lamper innendørs, er det viktig å ikke la områdene utenfor ligge i helt sort mørke. En av grunnene er at bruker disse områdene, også selv om det er mørkt ute, og en annen er rett og slett at det virker stusselig og kanskje nesten skremmende hvis hagen og oppgangen ligger i mørke helt uten noen form for utebelysning. Grunn nummer to er like viktig som den første, da vi alle vet hvor viktige lamper og utebelysning er for oss i mørketiden for at vi skal holde humøret oppe og fortsette sommerens hverdag med minst mulige hindringer.

Når det gjelder utebelysning, er det noen lamper som er viktigere enn andre. De aller fleste av oss har for eksempel en lampe plassert ved siden av inngangsdøren. Denne lyser opp og ønsker oss velkommen hjem, samtidig som at den hjelper oss å finne frem til nøkkelhullet og får åpnet døren. De fleste som har en garasje, har dessuten også sørget for utebelysing her. Det kan enten være utebelysning plassert på ytterveggen ved garasjeporten, lamper inne i garasjen eller begge dele. Disse har også til formål å hjelpe oss praktisk, slik at vi kan åpne døren, finne frem og kjøre bilen inn og ut uten problemer.

Utover disse helt essensielle plasseringen av lamper utendørs, finnes det også mange andre former for utebelysning som kan hjelpe oss ytterligere og gjøre uteområdet både lysere og triveligere. Har man en hage rundt huset og utenfra kommende hilses velkommen via en oppkjørsel som leder deg gjennom en port, er det for eksempel veldig hyggelig med lamper og utebelysning plassert ved inngangen og langs med veien. De færreste av oss liker å kjøre eller gå i stummende mørke, så noen form for utebelysning som kan lede oss i riktig vei, vil helt sikkert  bli ønsket velkommen. Enn videre finnes det selvfølgelig typer utebelysning som er hakket mer unødvendig. Noen setter for eksempel opp lamper både rundt omkring i hagen og langs med husveggene for å lyse opp huset, hagens busker og skulpturer. Selv om dette noen ganger kan virke litt pompøst, kan det også være meget pent. Ved å plassere lamper langs husveggen slik at denne blir opplyst, kan man for eksempel skape noen vakre mønstre i mørket. Eventuelt kan små lamper plasseres et stykke opp på veggen eller opp under mønet, for å gi lyset en annen retning og annerledes effekt.

Utebelysning kan brukes på så mange måter. Noen bruker det kun med tanke på å løse praktiske problemer, mens andre bruker lamper uten begrensninger ute som inne. Ved å se inn i hagene til folk og finne eksempler på begge dele, kan vi likevel finne inspirasjon til hvordan vi selv kan bruke utebelysning på vår egen måte – som passer både våre behov og ønsker, enten de er utelukkende praktiske eller vi har et ønske om å pynte opp mer i mørket.

Annonser
(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Kristines Feng Shui" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.